Prva plesna revija je za nami in glede na odzive so se punce odrezale več kot odlično.

V sredo, 8.4.2015, se je v Šeškovem domu odvijala območna plesna revija Ples in gib 2015, katere organizator je bil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kočevje.

Na plesni reviji se je prvič predstavila ribniška šolska baletna skupina Zavoda za vzgojnoizobraževalni, socialni in kulturni napredek VISK pod mentorstvom Ane Pucelj. Kot »Trnuljčice in dobra vila« so na glasbo P. I. Čajkovskega Dance of the Reeds Pipes iz baleta Hrestač plesale: Tia Blatnik, Anja Cvar, Zarja Čampa, Rebeka Duščak, Katarina Klun, Žana Knavs, Ema Marija Korošec, Zala Lavrič, Hana Merhar, Julija Nosan, Enja Novosel, Tjaša Ogrinc, Živa Oražem Špela Stadler. Koreografsko zamisel je postavila Ana Pucelj.

Revija je potekala v dveh delih saj se je zvrstilo kar 30 nastopov plesnih skupin. Naše baletke so si prislužile bronasto priznanje za sodelovanje na območni plesni reviji. Nastope je spremljala samostojna ustvarjalka na področju kulture, plesalka, koreografinja, ga. Petra Pikalo. Selektorica je ribniški baletni nastop izredno pohvalila. Poudarila je predvsem usklajenost – kostumsko in plesno, odličen izbor glasbe in pa dobro plesno tehniko.

Čestitamo!
Ekipa VISK